Testimonial Richey Etty – Primavera Training

Richey Etty heeft een achtergrond in werktuigbouw en doet daarnaast veel met datamanagement. Sinds kort is hij werkzaam als planner bij turnarounds. Hij werkt als ZZP’er bij verschillende bedrijven op diverse projecten. Hij volgde de training Primavera in juni 2020 om meer te weten te komen over het programma. 

“In mei 2020 ben ik begonnen met Primavera aan de gang te gaan. Ik heb de Primavera training van Advando gevolgd in juni 2020. Op dat moment had ik al een opdracht op de planning staan voor een Turnaround in het najaar. Om die reden wilde ik mij goed voorbereiden en goed op de hoogte zijn van alle mogelijkheden van Primavera. Aangezien ik toen nog niet zo lang met Primavera werkte, was een training over het programma wel gewenst.  

De training bestaat uit een 3-daags programma. Een uitgebreid programma waarin je de kans krijgt om vragen te stellen en onderwerpen aan te halen. Deze drie dagen geven je een goed inzicht in de mogelijkheden van het programma: je krijgt zo grondige basiskennis van Primavera.  

Daarnaast krijg je mee hoe je het programma op kunt nemen in het werkproces. Je kunt het geleerde direct in de praktijk brengen. Wil je echt een Primavera specialist worden, dan heeft dat tijd nodig en wellicht nog een verdiepingscursus.  

Primavera is een programma wat je ondersteunt tijdens het werkproces bij bijvoorbeeld een Turnaround. Bij een Turnaround zijn er verschillende stappen die doorlopen moeten worden en een programma als Primavera geeft jou goed inzicht over welke stappen je wanneer kunt maken. Met de hulp van Primavera heb jij inzicht in het feit dat stap 1 niet altijd stap 1 hoeft te zijn, maar bijvoorbeeld ook stap 2 kan zijn. Het geeft flexibiliteit in het werkproces en zo staat niemand elkaar in de weg. Je creëert hier een stukje vrijheid mee; voor jezelf en voor de werknemers. Ze zijn minder afhankelijk van anderen. 

Primavera training, juni 2020

Het belangrijkste dat ik heb meegekregen uit de training is, hoe ik de basiselementen uit het programma toepas. Denk aan hoe je bijvoorbeeld activiteiten aan elkaar kan relateren, met welke zaken je rekening moet houden, etc. 

Je gebruikt het programma bovendien niet alleen om te plannen, maar ook om data aan te leveren over de verschillende werkprocessen die plaatsvinden in zo’n Turnaround. Ik gebruik het programma dan ook graag om te faciliteren en om ondersteuning te bieden in het werkproces. Het gaat veel verder dan het aanleveren van enkel een planning. 

De training was erg nuttig; je kunt vragen stellen over verschillende onderwerpen. Verder heeft de Primavera training mij geholpen om beter inzicht te krijgen in het programma en de basis zaken toe te passen. Ik weet nu beter hoe ik zo slim en zo efficiënt mogelijk kan plannen met behulp van het programma. 

Edwin heeft veel kennis en ervaring en kan daardoor alle vragen goed beantwoorden, van beginners tot meer ervaren deelnemers. Ik zou deze training vooral aanbevelen als Primavera nieuw is voor je en je hiermee wilt leren werken. Sinds ik de training heb gevolgd weet ik beter op welke zaken ik moet letten. Je wordt geattendeerd op de valkuilen.  

Kortom; ik zou de training zeker aanraden als je een grondige basiskennis wil krijgen van Primavera.” 

Ook de Primavera training volgen? Kijk hier voor de volgende trainingsdata

Business case

Onderwerp

Meer artikelen

Goed artikel? Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor u.